zaterdag 30 oktober 2010

nacht van de nacht

Nacht van de nacht, een landelijk evenement waarbij zoveel mogelijk licht wordt gedoofd. Zodat de natuurlijke lichtbronnen eindelijk eens kunnen overheersen.
En dat is uiteraard een gelegenheid bij uitstek om nachtfotografie eens te beoefenen. En dat in georganiseerd verband, waar een man (en vrouw) of 20 samen, in het donker, foto's maken. Gewoon omdat ze dat leuk vinden en om van elkaar te leren. Door de begeleiders van de avond is een route van ca 45 minuten uitgezet, waarvan we hooguit 500 meter zullen lopen. Teveel tijd nodig om de foto's te maken.
Maar in het donker kun je toch geen foto's maken? Jawel hoor, er blijkt dan toch wel veel licht te zijn. En als je maar lang wacht (lange sluitertijd) dan komen er toch wel plaatjes uit. En je kunt helpen met de belichting, door met een zaklamp wat bij te schijnen. Of schrijven met licht (gebruik een zaklamp om te schrijven). Of wat denk je van de sterren?
Het instellen van de camera viel intussen mee, en we waren ook al voorbereid door een reader van Johan v/d Wielen, die dit evenement had georganiseerd. Enige dat niet in de reader, vol met tips, stond is dat het af kan koelen, kan misten en dat daardoor werkelijk alles vochtig wordt. Dat is niet het punt, maar wel dat daardoor lenzen gaan beslaan. En dan kun je geen foto maken. En alles meegenomen hebben, behalve lensdoekjes......
Een aantal uurtjes dus volop crea kunnen doen, met als leukste plaatje toch wel de volgende, zonder er iets mee te bedoelen of willen zeggen. Gewoon een bankje, in de peel, dat ik er eens wou laten uitspringen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten