zaterdag 27 november 2010

Paardenshoot

En dan, op zaterdagmiddag, gaat de telefoon. Of je ook foto's kunt maken van paarden, en dan ook als ze in actie zijn. Nou is dat intussen niet de eerste keer, dus zou dat wel moeten lukken. Maar : het moet wel volgende week zaterdag klaar zijn. Nou dat is een uitdaging dus, want dat is wel wat krapjes. Reken maar na: datum prikken, foto's maken, uitzoeken, evt nabewerken, af laten drukken, retour krijgen en afleveren, dat valt niet echt mee binnen de week. Maar de uitdaging laten lopen (en iemand gedesillusioneerd achterlaten), dat kan toch ook niet. Dus spreken we af voor de zondagmiddag. Stiekum, want de eigenaar mag het pas weten als ie de foto's ziet...
De shoot zelf duurt langer dan gedacht, en dat is wel vaker zo met paarden. Paard heeft geen zin, voert beweging net niet goed uit, als het dan wel goed gaat is de fotograaf net te laat, of sluitertijd te langzaam (paarden gaan toch best wel snel) afijn veel redenen waarom het net niet de goede foto is. Maar na verloop van tijd toch voldoende materiaal om een selectie te kunnen laten maken. Snel afgewerkt (achteraf te snel, want niet nauwkeurig genoeg: dus overdoen!) en op internet gezet om keuze te laten maken. Net op tijd alles gereed om de foto's op zaterdagmiddag af te leveren, terwijl ze zateragavond perse nodig waren.
Volgende keer (ze zijn dus wel goed bevallen, ondanks alle haast) nemen we toch iets meer tijd voor het geheel. Als plaatje deze keer de beste uit de reeks, een 'black photo' waarbij alleen het hoofd goed zichtbaar is, en de rest volledig zwart is (of is gemaakt).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten