maandag 13 augustus 2012

Ambachten : Namsce Bazar

Zo blijf je tijdens de vakantie natuurlijk niet alleen maar op je stoel liggen met een biertje of lekker glaasje wijn in de hand. Je wilt ook eens wat zien, en mensen ontmoeten. En soms gebeurt dat heel onverwacht. Zo ook in deze winkel, de 'namsce bazar'. Net buiten San Gimignano, ligt, deze ietwat onopvallende winkel. We zijn er al ettelijke malen langsgelopen, maar pas dit jaar keken we echt naar binnen. En daar zagen we iemand nog handmatig lederen riemen, tassen en portemonnees maken. Eigenlijk zagen we dat natuurlijk niet, maar deze beste man was op dat moment stukjes leer in de olie aan het zetten om er later een portemonnee van te maken. En dat ie ook tassen en riemen maakte, vertelde hij ons later.



Want als Antonio Marconi begint te vertellen, komt zijn hele levensverhaal langs. Gestudeerd als ingenieur, niet gelukkig in zijn werk, en zelf het bewerken van leer opgepakt. Zonder leermeester, en tegen het advies van zijn ouders in. Maar na een lastige aanloopperiode, blijkt hij wel kundig en uiteindelijk komt zijn opleiding wel van pas bij het runnen van een winkel. Hij loopt intussen tegen de pensioengerechtigde leeftijd en zou zijn kennis graag doorgeven. En heeft dat ook een paar keer geprobeerd. Toch blijkt het hebben van de alleen niet voldoende te zijn. Het aanvoelen van wat de markt wil, is veel voornamer. En het grote probleem is de import van landen als China.
Als je in San Gimignano komt, stap er eens binnen en maak een praatje. Dat stelt ie zeker op prijs. Wij zijn er binnengestapt, om er pas 1 uur later weer buiten te gaan.
En kijk ook eens op zijn site :Namsce bazar







Geen opmerkingen:

Een reactie posten